جلد 26، شماره 3 - ( 9-1394 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 281-267 | برگشت به فهرست نسخه ها

نورنگ احمد، دانش پایه حمزه، حسن پور حسینعلی. رویکرد عدم قطعیت مدت فعالیت ها در زمانبندی پروژه. عنوان نشریه. 1394; 26 (3) :267-281

دانشگاه امام حسین(ع) ، a.norang@gmail.com

این مقاله، مساله زمان‌بندی پروژه تحت محدودیت منابع (RCPSP) را در بخشی از پروژه پارس جنوبی در دنیای واقعی برسی می‌کند. با توجه به اینکه در پروژه‌های احداث در دنیای واقعی و ویژه بودن آنها، اکثر فعالیت‌ها جدید بوده و با عدم قطعیت در زمان انجام این فعالیت‌ها مواجه هستیم که منجر به تغییرات زیادی در زمان اتمام پروژه می‌شوند در این تحقیق برای نمایش عدم قطعیت مدت فعالیت‌ها، از اعداد فازی استفاده شده است. به دلیل NP-hard بودن مساله RCPS، یک روش بهینه‌سازی ترکیبی بر مبنای الگوریتم شبیه‌سازی تبرید و الگوریتم ژنتیک برای حل مساله زمان‌بندی پروژه تحت محدودیت منابع در شرایط عدم قطعیت زمان فعالیت‌ها ارائه می‌شود برنامه تولید زمان‌بندی به‌کار رفته در الگوریتم ترکیبی پیشنهادی، روش تولید زمان‌بندی موازی فازی می‌باشد. الگوریتم پیشنهادی، حداقل زمان تکمیل پروژه را با در نظر گرفتن محدودیت منابع تجدیدپذیر و محدودیت روابط پیشنیازی فعالیت‌ها تولید می‌کند و این قابلیت را دارد که دقیقا با اعداد فازی اجرا شده و جزئیات پروژه شامل زمان شروع، زمان پایان فعالیت‌ها و زمان تکمیل پروژه را به‌صورت اعداد فازی ارائه ‌کند. در نهایت اعتبارسنجی الگوریتم مورد سنجش قرار خواهد گرفت و نشان می‌دهیم الگوریتم پیشنهادی، الگوریتمی کارا بوده و بسادگی قابل استفاده توسط مدیران و برنامه‌ریزان پروژه در پروژه‌های واقعی می‌باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدل های زمان بندی پروژه
دریافت: 1390/12/15 | پذیرش: 1392/7/7 | انتشار: 1395/8/18