جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 106-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Radmehr F, Shams Gharneh N. Forecasting Tehran’s Bourse price index (TEPIX) using high-order fuzzy time series and simulated annealing algorithm. Journal title 2013; 24 (1) :95-106
رادمهر فرید، شمس قارنه ناصر. پیش بینی شاخص بازار بورس تهران با استفاده از مدل سری زمانی فازی مرتبه بالا و الگوریتم شبیه سازی تبرید. عنوان نشریه. 1392; 24 (1) :95-106

دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، nshams@aut.ac.ir

در سالیان اخیر تحقیقات گسترده ای برروی مدل ها ی سری زمانی فازی انجام شده است و همواره تعیین اندازه و چیدمان بازه های مجموعه های فازی جزو اصلی ترین مسائل تحقیقاتی در این زمینه بوده است. که در این زمینه تحقیقات متنوعی انجام شده است اما نتایج حاصله تا کنون راضی کننده نیست. لذا در این تحقیق با استفاده از الگوریتم شبیه سازی تبرید و سه عملگر جدید طراحی شده سعی در برطرف نمودن ایرادات مطالعات قبلی برای تعیین بازه های مناسب شده است. گفتنی است که در این بخش روش تاگوچی به عنوان ابزاری برای تعیین مقادیر بهینه ی پارامترها و فاکتورهای مدل مورد استفاده قرار گرفته است. به جهت مقایسه، مدل پیشنهادی (SAFTS( را بر داده های دانشگاه آلاباما اجرا نموده که نتایج بدست آمده حاکی از برتری مدل نسبت به مدل های موجود است و در نهایت به عنوان یک مورد کاربردی، مدل پیشنهادی برروی شاخص بازار بورس تهران اجرا شد و نتایج آن تحلیل گردید.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیستم های هوشمند
دریافت: 1390/2/6 | پذیرش: 1392/3/27 | انتشار: 1392/3/27