جلد 28، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 432-421 | برگشت به فهرست نسخه ها

مروتی شریف آبادی علی، میرفخرالدینی سید حیدر، راش سمانه، خاکی اردکانی هادی. ارزیابی برنامه‌های پیشرفت وتوسعه تامین‌کنندگان سبز (GSD) براساس روش - ANP خاکستری. عنوان نشریه. 1396; 28 (3) :421-432

دانشگاه یزد ، alimorovati@yazd.ac.ir

براساس افزایش فشارهای محیطی، شرکت‌های مهم موجود، اهمیت سبز بودن زنجیره تامین‌شان را از طریق برنامه‌های توسعه تامین‌کنندگان سبز تعیین می‌کنند. این مقاله برنامه‌های توسعه تامین‌کنندگان سبز و تمایل مشارکت تامین‌کنندگان را مورد توجه قرار می‌دهد. بنابراین روش تحلیل شبکه خاکستری تعیین می‌شود تا برنامه‌های توسعه تامین‌کنندگان سبز که به طور موثری عملکرد تامین‌کنندگان را بهبود می‌بخشد، نشان دهد. سپس به طور جامع برنامه‌های توسعه تامین‌کنندگان سبز، با توجه به سطوح تمایل مشارکت تامین‌کنندگان ارزیابی می‌شود. روش معرفی شده، در صنعت کاشی و سرامیک استان یزد اجرا شد و نتایج زیر حاصل گردید، برنامه ارائه مشاوره و توصیه‌های فن‌آوری سبز به تامین‌کنندگان و برنامه انتقال کارکنان با تخصص‌های زیست محیطی به تامین‌کنندگان، با امتیازهای بالاتر دارای تاثیر نسبتا مثبت برای بهبود عملکرد تامین‌کنندگان بودند. و در مقابل برنامه تعهد مدیر ارشد سازمان به تامین‌کنندگان برای شیوه‌های تامین سبز  و برنامه آموزش تامین‌کنندگان در مورد کنترل زیست محیطی و هزینه دارای تاثیر نسبتا ضعیف بر عملکرد تامین‌کنندگان می‌باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت زنجیره تامین و لجستیک
دریافت: 1395/1/15 | پذیرش: 1395/9/29 | انتشار: 1396/12/22