جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 528-513 | برگشت به فهرست نسخه ها

بزرگی امیری علی، وفاآرانی حامد. ارائه مدل چند هدفه پویا جهت طراحی شبکه های پاسخ اضطراری جهت تامین خون. عنوان نشریه. 1395; 27 (4) :513-528

دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه تهران ، alibozorgi@ut.c.ir

در مواقع اضطرار ناشی از حوادث و بلایای طبیعی و انسان‌ساز، تامین برخی اقلام که ارتباط مستقیم با زندگی انسان‌ها دارند، از اهمیت بالایی برخوردارند. در این مقاله، مدلی چند هدفه برای مکان‌یابی تسهیلات موقت جهت جمع‌آوری خون و تخصیص اهداکنندگان خون به این مکان‌ها ارائه شده است. در مدل پیشنهادی، مراکزی برای جمع‌آوری و ذخیره خون‌های جمع‌آوری شده توسط تسهیلات موقت در نظرگرفته شده است. علاوه براین، اهدا کنندگان می‌توانند به طور مستقیم به این مراکز برای اهدای خون مراجعه نمایند. اهداف در نظر گرفته شده در مدل برنامه ریزی ریاضی دو هدفه عبارتند از: (1) کمینه سازی عدم پاسخ‌گویی به تقاضای خون، (2) کمینه سازی هزینه های انتقال خون از تسهیلات موقت به مراکز خون، هزینه اهدای خون به تسهیلات موقت و مراکز خون، هزینه جابجایی تسهیلات موقت و هزینه کمبود خون در دوره های مختلف. مدل ارائه شده دارای محدودیت ظرفیت برای تسهیلات موقت و مراکز خون می‌باشد. در نهایت، جهت صحه گذاری مدل پیشنهادی، مسئله با روش محدودیت اپسیلون برای مثال عددی حل شده است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت برنامه ریزی و تسهیلات
دریافت: 1391/11/5 | پذیرش: 1392/4/19 | انتشار: 1396/3/21