جلد 26، شماره 3 - ( 9-1394 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 353-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

نباتچیان محمدرضا، شهریاری حمید، شفائی رسول. ارائه مدلی برای مقایسه و انتخاب پروفایل بهینه مشخصه های کیفی زمان محور . عنوان نشریه. 1394; 26 (3) :345-353

دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، hshahriari@kntu.ac.ir

امروزه بررسی مشخصه های کیفی زمان محور در برخی حوزه‌ها نظیر صنعت داروسازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در زمینه مقایسه پروفایلهای آزمایشی با پروفایل مرجع روشهای متعددی مطرح گردیده است که پرکاربردترین آنها را می توان استفاده از شاخصهای f1 و f2 به عنوان معیارهایی برای سنجش میزان دوری و نزدیکی پروفایل مشاهده شده از پروفایل مرجع نام برد . در این مقاله روشی جهت تصمیم گیری در خصوص انتخاب پروفایل برتر از میان پروفایلهای ارائه شده برای یک مشخصه کیفی زمان محور ارائه می گردد . در این روش ضمن استفاده از شاخصهای عنوان شده ، معیارهای دیگری نظیر محدودیتهای اقتصادی نیز لحاظ گردیده و در بررسی پروفایلهای مشاهده شده از حذف اطلاعات نقاط خارج از محدوده مجاز به دلیل وجود رابطه تجمعی جلوگیری شده است . روش ارائه شده به کمک مثال عددی تشریح و ارزیابی می گردد . نتایج حاصل، نشان دهنده عملکرد منطقی تر روش پیشنهادی نسبت به روشهای موجود می باشد.

متن کامل [PDF 471 kb]   (1901 دریافت)
دریافت: 1391/10/3 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1395/8/18