جلد 24، شماره 3 - ( IJIEPM 1392 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 314-299 | برگشت به فهرست نسخه ها

نباتچیان محمدرضا، شهریاری حمید، شفائی رسول. بهینه سازی مسائل طراحی استوار با چندین شاخص کیفی ناهمبسته با استفاده از تابع مطلوبیت. عنوان نشریه. 1392; 24 (3) :299-314

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی ، shafaei@kntu.ac.ir
طراحی استوار ، راهکاری نوین و مبتنی بر خلاقیت برای ارتقاء سطح کیفی محصولات با حداقل هزینه ممکن می باشد که در دوران رقابتی امروز می توان از آن در سازمانهای تولیدی و حتی خدماتی استفاده نمود و موجبات حفظ سود آوری و رقابت پذیری بنگاه اقتصادی را فراهم نمود . در طی حدوداً 25 سال که از عمر این روش می گذرد ، ابتکارات و روشهای نوین حل جالبی برای آن ارائه شده است ، تا آنجا که در سالهای اخیر ، توجه محققین به بررسی استواری در بستر زمان معطوف گردیده است . در بررسی طراحی استوار در بستر زمان ، تاکنون به بررسی همزمان چندین شاخص کیفی توجه نشده است . مقاله حاضر در پی آنست که به کمک مدلسازی ریاضی شاخصهای کیفی از طریق تابع مطلوبیت به حل این نوع مسائل بپردازدو در نهایت به پاسخهایی دست می یابد که تا حد ممکن تمامی نیازهای طراح را براورده می سازند .
دریافت: 1390/10/7 | پذیرش: 1392/11/13 | انتشار: 1392/11/13