جلد 24، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 182-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sepehri M M, Maleki M, Majlesi Nasab N. Designing a Redeployment Model for Located Ambulances. Journal title 2013; 24 (2) :171-182
سپهری محمد مهدی، ملکی محمد، مجلسی نسب ناهیدسادات. طراحی مدل استقرار مجدد آمبولانس‌های مکان‌یافته. عنوان نشریه. 1392; 24 (2) :171-182

دانشگاه تربیت مدرس ، mehdi.sepehri@gmail.com
امروزه در تمامی کشورها، منابع عمومی برای بخش بهداشت و درمان جهت برآورده کردن تقاضا ناکافی هستند. بنابراین سیاست‌گذاران و تامین‌کنندگان بهداشت و درمان، باید بتوانند موثرترین روش‌ها را در پاسخ به نیاز‌های شهروندان با منابع محدودی که در دسترس‌اند، به کار گیرند. تاکنون مسایل متعددی در زمینه خدمت‌دهی در بخش بهداشت و درمان و نقش مدل‌های تحقیق در عملیات در این مسایل، مورد بررسی محققین و متخصصین حوزه بهداشت و درمان قرار گرفته است. یکی از مهمترین مسایلی که در این حوزه مطرح می شود، مکان‌یابی و نحوه استقرار مجدد آمبولانس‌ها به منظور پوشش حداکثری مناطق و خدمت‌دهی مطلوب به بیماران در شرایط اضطراری است. هدف از این مقاله، مکان‌یابی آمبولانس‌های در دسترس، با توجه به الگوی تقاضا و به دنبال آن استقرار مجدد آمبولانس‌های مکان‌‌یافته است. بدین منظور بعد از مکان‌یابی آمبولانس‌ها، مدلی با هدف کمینه‌سازی امیدریاضی مسافت‌های طی شده به وسیله آمبولانس‌ها در حالت استقرار مجدد، طراحی و ارائه می‌گردد. سپس، کارایی مدل پیشنهادی با استفاده از نتایج محاسباتی نشان داده می‌شود. در پایان، نتایج تحقیق ارائه می‌شوند.
دریافت: 1390/3/6 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6