جلد 24، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 189-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nojavan M. Nonparametric Shewhart-Type Signed-Rank with Variable Sampling Interval. Journal title 2013; 24 (2) :183-189
نوجوان مجید، نیابتی ندا. نمودار شوهارت ناپارامتری رتبه علامت دار با فاصله نمونه گیری متغیر . عنوان نشریه. 1392; 24 (2) :183-189

دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب ، mnojavan@azad.ac.ir
نمودار ناپارامتری رتبه علامت دار (Signed-rank) برای کشف تغییرات در میانه(میانگین) فرایند کاربرد دارد. در این مقاله این نمودار در حالتی بررسی می شود که فاصله زمانی بین دو نمونه گیری متغیر است. مقایسه ای که میان عملکرد این نمودار و عملکرد نمودار در حالت فاصله نمونه گیری ثابت انجام شد ،مشخص کرد که روش فاصله نمونه گیری متغیر کارایی این نمودار را افزایش می دهد. بیکر ]1[ نشان داد که نمودار رتبه علامت دار برای توزیع های دامنه سنگین نسبت به همتای پارامتری اش ( نمودار x ̅) عملکرد بهتری دارد و در توزیع های دامنه سبک نمودارx ̅ کارایی بیشتری دارد. در این مقاله مقایساتی میان نمودار رتبه علامت دار در حالت فاصله نمونه گیری متغیر و نمودار x ̅ درحالت فاصله نمونه گیری ثابت برای دو توزیع دامنه سنگین کو.شی و نمایی دوبل،توزیع دامنه سبک یکنواخت و توزیع نرمال صورت گرفت.نتایج نشان داد که روش VSI نمودار رتبه علامت دار را برای توزیع های دامنه سبک حساس تر می سازد به طوری که قادر به رقابت با نمودار x ̅ باشد.
دریافت: 1390/1/22 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6