جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 54-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

J. Afshari A, Amin-Naseri M R. A Genetic Local Search Algorithm for Generalized Job Shop Scheduling Problem with Controllable Processing Times. Journal title 2013; 24 (1) :43-54
جعفرزاده افشاری احمد، امین ناصری محمدرضا. مدل حل مبتنی بر جستجوگر محلی ژنتیک برای مساله زمان بندی استقرار کارگاهی تعمیم یافته با زمانهای عملیات قابل کنترل. عنوان نشریه. 1392; 24 (1) :43-54

دانشگاه تربیت مدرس ، amin_nas@modares.ac.ir
افزودن پیچیدگیها و انعطاف پذیریهای موجود در سامانه های تولید واقعی به مفروضات مدلهای کلاسیک زمان بندی، گرچه منجر به افزایش قابل توجه پیچیدگی مسائل می گردد، اما به دلیل بهبود چشمگیری که در عملکرد این سامانه ها ایجاد می کند، از دو جنبه نظری و کاربردی حائز اهمیت است. در این پژوهش سه فرض اصلی مساله زمان بندی استقرار کارگاهی مورد بازنگری قرار گرفته که حاصل آن مدلی است با سه نوع انعطاف و قابل انطباق با بسیاری از محیطهای تولید واقعی؛ انعطاف در توالی، انعطاف در ماشین و انعطاف در زمان عملیات. پس از تعریف مساله و بیان آن در قالب یک مدل ریاضی، یک روش حل کارا مبتنی بر جستجوگر محلی ژنتیک برای آن توسعه داده شده است. به این منظور ابتدا عملگرها و رویه های ویژه ای، منطبق با مختصات مساله، شامل ایجاد جمعیت اولیه، تقاطع و جهش برای الگوریتم ژنتیک طراحی شده اند. سپس یک تابع جستجوگر محلی بدیع با هدف ارتقا توان جستجوی الگوریتم ژنتیک توسعه یافته و با آن تلفیق شده است. در بخش نتایج عددی، کارآمدی الگوریتم پیشنهادی در یافتن جوابهای بهینه و نزدیک به بهینه با حل تعدادی مساله نمونه که با افزودن قابلیت انعطاف در زمان عملیات به مسائل موجود در ادبیات به دست آمده اند، نشان داده شده است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تحقیق در عملیات
دریافت: 1389/11/16 | پذیرش: 1392/3/27 | انتشار: 1392/3/27