جلد 28، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 67-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

صبوحی فاطمه، حیدری مهدی، بزرگی امیری علی. ارائه‌ی مدل مسیریابی و زمان‌بندی جهت تخلیه‌ی اضطراری با در نظر گرفتن امکان تراکنش بین پناهگاه‌ها . عنوان نشریه. 1396; 28 (1) :55-67

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران ، alibozorgi@ut.ac.ir
در طی دو دهه‌ی اخیر، وقوع بلایای طبیعی سبب مرگ بسیاری از انسان‌ها و ایجاد خسارت‌های قابل توجه گردیده است که با توجه به ماهیت غیر مترقبه بودن اغلب فجایع، لزوم اتخاذ تصمیمات سریع و مناسب امری ضروری است. یکی از مهم‌ترین عملیات امدادی در فاز پاسخ به فاجعه، تخلیه‌ی افراد سالم از مناطق آسیب دیده به پناهگاه‌ها است. هدف از این مقاله ارائه‌ی یک مدل برنامه ریزی ریاضی جدید برای تعیین همزمان مسیر و زمان حرکت وسایل امدادی با در نظر گرفتن امکان تراکنش بین پناهگاه‌ها است که انبارهای چندگانه و محدودیت پنجره زمانی برای زمان رسیدن وسایل امدادی به مناطق آسیب دیده و پناهگاه‌ها در نظر گرفته شده است. برای نشان دادن کارایی مدل پیشنهادی، مدل بر روی یک مثال تصادفی اجرا و تحلیل حساسیت‌های مختلف روی پارامترهای مهم انجام گردیده است. نتایج نشان می-دهند که تراکنش بین تسهیلات و ظرفیت پناهگاه‌ها و وسایل امدادی روی مقدار کل تابع هدف تأثیر گذار است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت برنامه ریزی و تسهیلات
دریافت: 1394/5/12 | پذیرش: 1394/11/7 | انتشار: 1396/5/28