جلد 28، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 99-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

کیمیاگری علی محمد، حاجی زاده احسان، دستخوان حسین، رمضانی مجید. ارائه یک مدل ترکیبی جدید به منظور قیمت گذاری قراردادهای اختیار اروپایی. عنوان نشریه. 1396; 28 (1) :87-99

دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، kimiagar@aut.ac.ir
امروزه در بازارهای معتبر سرمایه در دنیا، ابزارهای مدیریت ریسک به‏ خصوص قراردادهای آتی و اختیار معامله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. در این پژوهش مسئله قیمت‏ گذاری اختیار معاملات شاخص اس اند پی 500 مورد بررسی قرار می‏گیرد. یکی از پارامترهای مؤثر در قیمت‏گذاری اختیار معامله، نوسانات بازده شاخص است. در این تحقیق، برای مدل‏سازی نوسانات بازده از سه مدل‏ٍ سری زمانی گارچ شامل مدل های GARCH، EGARCH و GJR-GARCH استفاده می‏شود. خروجی بهترین این مدل ها، به عنوان ورودی مدل بلک‏- شولز و مدل‏های ناپارامتری برای قیمت‏گذاری اختیار معامله قرار می‏گیرد. مقایسه‏ نتایج به‏دست آمده نشان می‏دهد که مدل های ارائه شده بر اساس شبکه های عصبی و عصبی فازی نتایج بسیار بهتری نسبت به مدل بلک- شولز ارائه کرده است. همچنین مدل بلک‏شولز برای قیمت‏گذاری اختیار معاملات شاخص اس اند پی 500 به خصوص زمانی که قیمت توافقی نزدیک به قیمت شاخص باشد، مناسب نیست که در تحقیقات گذشته خلاف این استدلال بیان شده است.
دریافت: 1393/9/21 | پذیرش: 1394/11/7 | انتشار: 1396/5/28