جلد 27، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

بزرگی امیری علی، صبوحی فاطمه، توکلی زینب السادات، مرادحاصلی نیلوفر. مکان‌یابی همزمان نقاط انتقال و پناهگاه‌ها در شرایط بحران. عنوان نشریه. 1395; 27 (3)

دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران ، Alibozorgi@ut.ac.ir

وقوع حوادث غیرمترقبه و سوانح طبیعی، معمولا با خسارات جانی و مالی زیادی همراه بوده است. بنابراین تلاش‌ها جهت نجات و امدادرسانی می‌تواند خسارات جانی را کاهش داده و با ارائه‌ی خدمات امدادی به بازماندگان، حداقل رفاه را برای آن-ها فراهم نماید. در این مقاله مهم‌ترین خدمات امدادی شامل تخلیه‌ی افراد مصدوم و افراد سالم‌ به مکان‌های امن و در صورت لزوم انتقال آن‌ها به تسهیلات درمانی مانند بیمارستان مدل‌سازی شده است. در این مقاله یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی خطی عدد صحیح مختلط برای مکان‌یابی نقاط انتقال و پناهگاه‌ها با در نظر گرفتن محدودیت ظرفیت بر روی هریک از تسهیلات موجود در شبکه ارائه شده است. در این مدل ریاضی، هدف کمینه‌سازی کل زمان حمل و نقل است. سپس برای نشان دادن کارایی مدل پیشنهادی، منطقه‌ی چهار تهران به عنوان مطالعه‌ی موردی مورد بررسی قرار گرفته و مدل بر روی آن اجرا و نتایج و تحلیل حساسیت گزارش شده است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت برنامه ریزی و تسهیلات
دریافت: 1393/8/3 | پذیرش: 1394/2/9 | انتشار: 1395/11/2