جلد 26، شماره 4 - ( 12-1394 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 431-413 | برگشت به فهرست نسخه ها

امامی سعید، صباغ محمد سعید، حجازی سید رضا. مسأله یکپارچه پذیرش سفارش و زمانبندی با ماشین های موازی متفاوت در سیستم ساخت بر اساس سفارش. عنوان نشریه. 1394; 26 (4) :413-431

دانشگاه صنعتی اصفهان- دانشکده مهندسی صنایع ، sabbagh@cc.iut.ac.ir

در مقاله حاضر، یک سیستم ساخت بر اساس سفارش(MTO) با چند ماشین موازی مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به محدودیت ظرفیت ماشین‌ها و الزامات مورد نظر برای تحویل به موقع سفارشات، می‌توان فقط تعداد محدودی از سفارشات را برای بیشینه کردن سود مورد پذیرش قرار داد. بر این اساس، یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی خطی مختلط عدد صحیح (MILP) برای مسأله یکپارچه پذیرش سفارشات و زمانبندی (OAS) برروی ماشین‌ها ارائه شده است. همچنین از آنجائیکه زمان پردازش سفارشات برروی ماشین‌ها غیرقطعی می‌باشد، همزاد استوار مدل پیشنهادی ارائه گردیده است. زمان حل مدل‌های پیشنهادی حتی برای مسائل کوچک نیز در پاره‌ای از موارد بسیار طولانی بوده و لذا توسعه‌ای از الگوریتم تفکیک سازی تو در تو (NP) بنام الگوریتم تفکیک سازی بیرونی و درونی ارائه شده است. بررسی‌های عددی نشان داده‌اند که الگوریتم پیشنهادی کارائی مطلوبی چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ یافتن یک جواب خوب نسبت به نرم‌افزار GAMS /CPLEX دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت عملیات
دریافت: 1391/12/16 | پذیرش: 1392/10/18 | انتشار: 1395/9/20