جستجو در مقالات منتشر شده


۱۷ نتیجه برای توزیع

، ،
جلد ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده

  موفقیت در محیط تجاری نیاز به مدیریت سیستم ارتباطات پیچیده دارد که در واقع این ارتباط تعیین‌کننده مدل توزیع بین عوامل لجستیک می‌باشد که به منظور رساندن مواد اولیه به مراکز تولیدی تا رسیدن به دست مشتری می باشد در این مقاله مدل بهینه توزیع لجستیک در شرایط وجود یک تولید‌کننده و چند انبار توزیع توسعه داده شده است در این مدل با در نظر گرفتن مسیر، وسیله حمل، حجم وسیله حمل و همچنین سایر هزینه‌های حمل بهترین مقدار برای حمل از مسیر و وسیله مورد نطر پیشنهاد شده است محدودیت‌های از قبیل ظرفیت و تعداد انبار توزیع،حجم وسیله حمل، در نظر گرفته شده است مثالی در این زمینه حل شده که با تغییر هزینه‌ها سعی در ایجاد بهترین جواب و بررسی نتایج به عمل آمده است.

 


، ،
جلد ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده

 در مجاری با پوشش گیاهی انعطاف ­ ناپذیر و بسترهای سیلابی، تخمین مقدار سرعت و دبی حائز اهمیت می ­ باشد. با توجه به جریان آب، توزیع سرعت در این گونه آبراهه ­ ها به سه بخش قابل تقسیم می ­ باشد: بخش یکنواخت تحتانی که به کف آبراهه نزدیک است و دارای سرعت یکنواخت می ­ باشد، بخش فوقانی که بدون پوشش گیاهی می ­ باشد و از قانون توزیع لگاریتمی سرعت تبعیت می­کند و بخش میانی (انتقالی) که تحت تأثیر مومنتم قسمت فوقانی قرار می ­ گیرد. در این مجاری روش ­ های موجود برای برآورد مقدار دبی و سرعت بر اساس سرعت متوسط مبتنی است. در این مقاله روشی تحلیلی جهت محاسبه عمق و توزیع سرعت در ناحیه انتقالی مذکور ارائه گردیده است. نتایج بدست آمده حاکی از تطابق خوب نتایج این مدل با نتایج داده­های آزمایشگاهی است.

  


، ، ،
جلد ۱۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

چند مورد از خواص توزیع نمونه‌ای برآوردگر

 عبارتند از: نرمال بودن، استقلال و همتوزیع بودن داده‌هاست. در این مقاله امید ریاضی و واریانس و چولگی  به روش آماری محاسبه شده‌است. نظر به اینکه توزیع نمونه‌ای، چولگی ضعیفی دارد می‌توان نتیجه گرفت که برآوردگر فاصله‌ای متقارن  منطقی است. نیز یک برآورردگر فاصله‌ای متقارن طراحی شده‌است.


، ، ،
جلد ۲۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۸ )
چکیده

   توزیع سفر یکی از مراحل مهم فرآیند مدلسازی حمل و نقل می‌باشد به نحوی که بسیاری از محققان این حوزه بر اهمیت این مرحله اذعان داشته‌اند. مدل بیشینه‌سازی آنتروپی، یکی از مدل‌های ترمودینامیکی است که در مدلسازی پدیده‌های علمی مختلفی بکار گرفته شده است. همانگونه که از اسم این مدل برمی‌آید, مدل سعی دارد، بیشینه آنتروپی یا اغتشاش را برای وضعیت تعادل سیستم بدست آورد. با ایجاد مختصر تغییری در مدل حرارتی آنتروپی، می‌توان آن را در مدلسازی توزیع سفر بکار گرفت. بدلیل خاصیت ناچندجمله‌ای مسئله, از الگوریتم بازپخت شبیه‌سازی شده به عنوان یک الگوریتم متاهیورستیک جهت حل آن استفاده شده است. در انتها، مطالعه موردی از مدل توزیع سفر برای استان‌های کشور بعنوان نمونه‌ای از نحوه بکارگیری این الگوریتم مورد بررسی قرار گرفته شده است.


، ،
جلد ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۹ )
چکیده

موضوع بهینه یابی سبد سرو یس مسا یل مسیریابی وسایل نقلیه چند ایستگاهی - چند محصولی و چند سطحی یکی از مهم ترین و در عین حال مشکل ترین مسائل تصمیم گیری در حوزه مسائل حمل ونقل میباشد. تاکنون الگوریتم های دقیق ، ابتکاری و فوق ابتکاری متنوعی برای حل مدلهای مختلف مسائل مسیریابی وسایل نقلیه ارائه شده است . دراین مقاله یک مدل برنامه ریزی خطی صفر ویک (BLP) برای بهینه یابی سبد سرو یس درمسایل مسیریابی وسایل نقلیه چند ایستگاهی – چند محصولی و چند سطحی با هدف حداقل نمودن هزینه های توزیع ارائه شده است . بعبارت بهتر هدف ا ین مقاله تعیین میزان نسبت بهینه حمل ونقل برا ی هر یک از محصولات در وسا یل نقلی ه برا ی هر ی ک از مسیرها, نواحی و سطوح با حداقل هز ی نه توز یع می باشد . سپس برای حل این مدل یک الگوریتم کارا طراحی گردید. این الگوریتم با استفاده از تخصیص منابع محدود بر پایه ضرایب لاگرانژ، مسئله مسیریابی چند محصولی را به چند مسئله تک محصولی تبدیل میکند . بعداز حل مدل ریاضی هریک از مسائل مسیریابی تک محصولی ، با مقایسه ظرفیت تخصیص داده شده و مورد نیاز هر یک از محصولات ، میزان ظرفیت باقیمانده و کل را محاسبه و سپس عملیات تسطیح منابع و بهینه‌ یابی سبد سرو ی س دربین مسائل مسیریابی تک محصولی انجام میشود . براین اساس بعداز چند مرحله، تسطیح ظرفیت های باقیمانده، در صورتی که بهبود قابل توجهی در جواب مسئله حاصل نشود، جواب مسئله اصلی حاصل شده است. طراحی آزمایشات واعتبار سنجی انجام شده دراین مقاله بیانگر استفاده بهینه این روش از منابع کمیاب و کاهش قابل توجه هزینه های توزیع میباشد. این آزمایشات اعتبار الگوریتم طراحی شده را نسبت به مدل برنامه ریزی خطی صفر ویک در سطح ۹۵ درصد تائید نموده و زمان حل مسائل را بمیزان ۵ برابر کاهش داده است .


، ، ،
جلد ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

ترابری در معادن روباز نیمی از هزینه های عملیاتی را به خود اختصاص می دهد. بهبود در این سیستم تأثیر به سزایی در کاهش هزینه ها و افزایش بهره روی تولید معدن دارد. بهره وری تولید در معدن، آمیزه ای از افزایش راندمان ماشین آلات و تحقق سیاست های استخراجی است. در این مقاله پس از طبقه بندی مدل های توزیع در معادن روباز، مدل ریاضی جدیدی با رویکرد اجرا، چه در آغاز و چه در حین شیفت پیشنهاد شده است.  اجرای مدل در آغاز شیفت دیدی کلی از پارامترهای تولید و کنترل کیفیت محصول با توجه به سیاست های استخراجی ایجاد می کند. همچنین اجرای مدل در حین شیفت با استفاده از اطلاعات لحظه ای، سعی می کند تا نتایج را در نزدیکی انحراف از میانگین نتایج اولیه نگاه دارد. از این مدل می توان جهت ایجاد مدل های ابتکاری که خوراک نرم افزارهای شبیه سازی توزیع را تأمین می کنند، استفاده کرد


محمدسعید جبل‌عاملی، ، علی بزرگی امیری، ، مهدی حیدری، ،
جلد ۲۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

لجستیک امداد بلایا یکی از فعالیت‌های اصلی مدیریت بلایا می­باشد. اهمیت درنظر گرفتن عدم قطعیت در این مبحث، سبب ایجاد انگیزه جهت توسعه ابزارهای تصمیم­گیری مناسب برای غلبه بر پارامترهای غیرقطعی و نادقیق در مساله طراحی سیستم لجستیک امداد شده است. این مقاله یک رویکرد جدید برنامه‌ریزی امکانی چندهدفه را برای مدل­سازی مساله سیستم توزیع امداد با تقاضاها و عرضه‌های نادقیق، هزینه‌های راه­اندازی و هزینه‌های حمل و نقل نادقیق ارائه می‌دهد. مدل ارائه شده شامل دو هدف می­باشد. هدف اول کمینه­سازی مجموع هزینه­ها (شامل هزینه­های راه­اندازی، هزینه حمل و نقل و هزینه‌های کمبود) و هدف دوم بیشینه نمودن رضایت­مندی نقاط آسیب‌دیده است. برای حل مدل برنامه­ریزی امکانی چندهدفه ارائه شده، یک رویکرد حل برنامه­ریزی فازی تعاملی دومرحله­ای پیشنهاد شده است. نتایج محاسباتی، اهمیت و کارایی مدل امکانی پیشنهادی بعلاوه سودمندی رویکرد حل ارائه شده را برای مسائل تصمیم گیری واقعی نشان می‌دهند


، ،
جلد ۲۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

خوشه بندی  مشتریان با رویکرد داده کاوی برای بهینه سازی برنامه حمل ونقل یکی از مباحث مطرح در حوزه مدیریت ارتباط با مشتریان است. در این مقاله داده‌ها و اطلاعات  واقعی  توزیع قطعات یدکی شرکت ایساکو در طی ۳۶ ماه گذسته مورد بررسی قرارگرفته است و به کمک ابزار داده کاوی شباهت رفتار تقاضای قطعات یدکی توسط مشتریان درمناطق مختلف کشور ایران سنجیده شده است. تابع سنجش شباهت رفتار مشتریان در مناطق مختلف براساس ترکیب  قواعد تعریف گردیده است .  براساس این تابع  و به کمک الگوریتم k-means  عملیات خوشه بندی انجام گرفته و مشتریان مشابه در یک خوشه قرارگرفته‌اند. تابع سنجش شباهت رفتار مشتریان در پنج مرحله تشکیل شده است. تابع شباهت مشتریان براساس فواصل اقلیدسی (مکان استقرارآنها) , زمان تقاضای مشتریان و مقدار ارزش حجمی تقاضای مشتریان به صورت جداگانه تعریف شده است. سپس این سه عامل با هم ترکیب شده و تابع DCB  به وجود آمده است. در مرحله نهایی با درنظر گرفتن وزن‌های مختلف برای سال‌ها و فصول گوناگون تابع BCD  بهبود داده شده است. عملیات خوشه بندی به وسیله سه تابع فاصله اقلیدسی، تابع DCB  و تابع  BCD بهبود یافته در نرم افزار R انجام و تابعBCD  بهبود یافته به عنوان بهترین تابع برای خوشه بندی انتخاب شده است . سپس با استفاده از مدل DTM رفتار هر بخش تحلیل شده و سیاست‌های توزیع مناسب برای آن بخش تبیین شده است . نتایج حاصل بیانگر کاهش ۳۲ درصد هزینه‌های توزیع در شرکت ایساکو می‌باشد.


مجید نوجوان، ندا نیابتی،
جلد ۲۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

نمودار ناپارامتری رتبه علامت دار (Signed-rank) برای کشف تغییرات در میانه(میانگین) فرایند کاربرد دارد. در این مقاله این نمودار در حالتی بررسی می شود که فاصله زمانی بین دو نمونه گیری متغیر است. مقایسه ای که میان عملکرد این نمودار و عملکرد نمودار در حالت فاصله نمونه گیری ثابت انجام شد ،مشخص کرد که روش فاصله نمونه گیری متغیر کارایی این نمودار را افزایش می دهد. بیکر ]۱[ نشان داد که نمودار رتبه علامت دار برای توزیع های دامنه سنگین نسبت به همتای پارامتری اش ( نمودار x ̅) عملکرد بهتری دارد و در توزیع های دامنه سبک نمودارx ̅ کارایی بیشتری دارد. در این مقاله مقایساتی میان نمودار رتبه علامت دار در حالت فاصله نمونه گیری متغیر و نمودار x ̅ درحالت فاصله نمونه گیری ثابت برای دو توزیع دامنه سنگین کو.شی و نمایی دوبل،توزیع دامنه سبک یکنواخت و توزیع نرمال صورت گرفت.نتایج نشان داد که روش VSI نمودار رتبه علامت دار را برای توزیع های دامنه سبک حساس تر می سازد به طوری که قادر به رقابت با نمودار x ̅ باشد.
محمد باقر فخر زاد ، پگاه مرادیان بروجنی، احمد صادقیه ،
جلد ۲۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

 امروزه سازمان‌ها برای باقی ماندن در عرصه رقابت باید محصولاتی متنوع با توجه به خواست مشتری فراهم کنند، بنایراین خود را نیازمند آن می­دانند که درکنار توجه به منابع داخلی، منابع خارج از سازمان خود را نیز مدیریت کرده و وارد مقوله­هایی همچون مدیریت زنجیره‌­تامین شوند. از طرفی دیگر موفقیت و برتری کامل این زنجیره­ها مستلزم تمرکز بر ارزش‌آفرینی و مشتری‌گرایی می­باشد، بنابراین ناب‌سازی زنجیره، سازمان­ها و فرآیند‌های آنها امروزه از اهمیت زیادی برخوردار شده­است. در این مقاله به دلیل اهمیت بالای بخش تولید و توزیع، به مدلسازی تولید، انتخاب تسهیلات توزیع فعال و طراحی شبکه توزیع جریان مواد در طول زنجیره­تامین سه­سطحی پرداخته شده و در راستای رضایت مشتری و بر اساس تفکر ناب، یک برنامه­ریزی مختلط عددصحیح نوشته شده­است. در حل این مدل با نرم افزار lingo با توجه به زمان صرف شده، مناسب بودن این متد در ابعاد کوچک اثبات می­شود، ولی با بالا رفتن ابعاد مسئله، ضرورت استفاده از یک الگوریتم فراابتکاری مانند GA نیز مشخص می­گردد، نتایج حاصل از GA در ابعاد کوچک انحراف تقریبی ۰۷/۴% را نسبت به جواب بهینه حاصل از Lingo نشان می­دهد بنابراین می­توان نتایج آن را در ابعاد بالاتر مورد قبول دانست و بعنوان یک راه حل ایده­آل برای یافتن الگوی مناسب تولید و شبکه توزیع مطلوب به آن نگریست..
احمد کمالی، حسین همتی، مصطفی پارسا، سیدرضا حجازی،
جلد ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

توزیع پاداش بین واحدهای مختلف یک سازمان باید به‌گونه‌ای باشد که باعث افزایش انگیزه‌ی کارکنان برای عملکرد بهتر شود. در این مقاله روشی جدید براساس تلفیق مدل‌های تحلیل پوششی داده‌ها و کارت امتیازی متوازن جهت توزیع پاداش بین واحدهای مختلف سازمان ارائه می‌شود. از آن‌جاکه در تحلیل پوششی داده‌ها کارایی واحدهای تصمیم‌گیری نسبت به هم (کارایی نسبی) اندازه‌گیری می‌شود؛ از این‌رو روش ارائه شده باعث افزایش انگیزه برای رقابت بین واحدها جهت کسب پاداش بیشتر از طریق دستیابی به عملکرد بهتر و نزدیک شدن به کارائی ایده‌آل مطابق با اهداف اصلی مشخص شده‌ی سازمان در چارچوب کارت امتیازی متوازن شده که این موضوع نهایتاً منجر به افزایش کارائی کل سازمان می‌گردد. به‌عنوان مطالعه موردی، روش ارائه شده در مرکز آزمایشگاه‌های صنعتی شرکت هسا اجرا می‌گردد. نتایج حاصله حاکی از تأثیرات مثبت و قابل توجه روش‌ جدید می-باشد
کیوان صرافها، دکتر ابوالفضل کاظمی، دکتر علیرضا علی نژاد،
جلد ۲۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

در این تحقیق، یک مدل دو هدفه مسئله برنامه‌ریزی یکپارچه تولید- توزیع در یک زنجیره تامین چهار سطحی ارائه شده است. زنجیره تامین پیشنهادی شامل تولیدکنندگان، مراکز توزیع، خرده‌فروشان و مشتریان است. تصمیمات برای چندین نوع محصول و در دوره‌های زمانی مختلف گرفته شده است. اهداف مسئله علاوه بر کمینه‌کردن کل هزینه‌های زنجیره شامل آماده‌سازی و تولید محصولات، نگهداری موجودی محصولات در کارخانه‌ها، مراکز توزیع و خرده‌فروشان، حمل و خرید محصولات برای توزیع‌کنندگان، خرده‌فروشان و مشتریان، مقدار فروش از دست رفته محصولات در صورت کمبود برای مشتریان را نیز به حداقل می‌رساند. به-منظور حل مدل از یک الگوریتم چند هدفه مبتنی بر پارتو به نام‌ الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات چند هدفه(MOPSO) بهره جسته‌ایم و نتایج حاصله را با الگوریتم ژنتیک مرتب‌سازی نا مغلوب (NSGA-II) مقایسه نموده‌ایم. در نهایت به‌منظور اثبات عملکرد مناسب روش های حل ارایه شده در مدل‌ پیشنهادی، با معرفی شاخص‌های استاندارد مباحث چند هدفه، این روش‌ها بر روی مسائل آزمایشی تولید شده با ابعاد مختلف مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است.


دکتر جمال ارکات، آقای حشمت‌الله عطایی،
جلد ۲۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

طراحی شبکه‌ی توزیع از سه مسأله‌ی مکان‌یابی - تخصیص، مسیریابی وسیله‌ی نقلیه و کنترل موجودی تشکیل شده است. در این مقاله، یک شبکه‌ی توزیع سه سطحی شامل یک تأمین‌کننده‌ی اصلی، چند مرکز توزیع بالقوه و تعدادی مشتری، مورد مطالعه قرار می‌گیرد و به منظور یکپارچه‌سازی شبکه‌ی مذکور، مسائل مکان‌یابی مراکز توزیع، تخصیص مشتریان به مراکز توزیع فعال شده، مسیریابی وسایل نقلیه و کنترل موجودی مراکز توزیع به صورت همزمان در نظر گرفته می‌شوند. برای نیل به این هدف، ابتدا برای مسأله‌ی مورد بررسی یک مدل ریاضی جدید با هدف کمینه کردن مجموع هزینه‌های مکان‌یابی، تخصیص، مسیریابی و کنترل موجودی توسعه داده می‌شود. سپس با توجه به پیچیدگی محاسباتی مسأله، برای حل آن از الگوریتم فراابتکاری ژنتیک استفاده می‌شود. برای نشان دادن کارایی الگوریتم، تعدادی مسأله در ابعاد مختلف، حل و نتایج محاسباتی با نتایج به دست آمده از نرم‌افزار GAMS مقایسه می‌شوند.


امیرحسین نوبیل، دکتر ابوالفضل کاظمی،
جلد ۲۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، یک مدل ریاضی برای تصمیمات برنامه‌ریزی تولید- توزیع یکپارچه در شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته چهار سطحی شامل کارخانه‌ها، انبارها، مناطق مشتریان و مراکز جمع‌آوری ارایه شده است. در این زنجیره تأمین حلقه بسته، کالاها توسط کارخانه‌ها تولید و بدست مشتریان می‌رسند. سپس، مراکز جمع‌آوری کالاهای مصرف شده‌‌ی مشتریان را جمع کرده و به کارخانه‌ها برای بازیافت و تولید مجدد باز می‌گرداند. مدل ارایه شده یک مسئله برنامه‌ریزی خطی با دو تابع هدف نامعین شامل کل هزینه‌ها و کل زمان ارسال در شبکه و برای چندین دوره زمانی است. هزینه‌های تولید، بازیافت، نگهداری و حمل و نقل جزء هزینه‌های مدل و زمان تولید، بازیافت و حمل و نقل جزء زمان‌های مدل محسوب می‌شوند. در نهایت مدل پیشنهادی با استفاده از ترکیب برنامه‌ریزی خطی و روش فازی حل شده است.


آقای ساموئل یوسفی، دکتر مصطفی جهانگشای رضائی، آقای مجید باقری،
جلد ۲۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف مدیریت زنجیره‌تأمین دست‌یابی به کارایی و اثربخشی هزینه در سراسر سیستم است. از سوی دیگر، با حداکثر‌سازی پراکندگی تسهیلات مطلوب نظیر مراکز توزیع، می توان منجر به پوشش‌دهی مناسب تقاضا‌ی مناطق مختلف شود. به عبارت دیگر توزیع کننده ها به عنوان یکی از بخشهای مهم زنجیره تامین، به تولید کننده‌ها کمک می کند تا نیاز های مشتریان را پوشش دهند. پس با انتخاب کاراترین مراکز کاندیدای توزیع و بهینه سازی هزینه ها، می‌توان به اهداف ذکر شده دست یافت. در این مقاله، مدلی ترکیبی برای استقرار مراکز توزیع و تخصیص کالا، ارائه می‌شود. مدل مذکور از ترکیب مدل تجمیع همزمان تحلیل پوششی داده‌ها و مکانیابی-‌موجودی با در نظر گرفتن اصل پراکندگی است. مدل چند هدفه ارائه شده در این مقاله شامل اهداف کمینه‌سازی هزینه‌های موجودی، حداکثرسازی همزمان کارایی و پوشش‌دهی تقاضا و تعیین مکان مراکز توزیع در یک زنجیره‌تأمین دو سطحی تولید کننده-مراکز توزیع می باشد. حل مدل برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح ارائه شده، با سادهسازی توسط تغییرمتغیر و سپس یکپارچه‌سازی اهداف با استفاده از روش معیار‌جامع انجام شده است. در نهایت با یک مثال عددی، کاربردی بودن مدل نشان داده شده است.


دکتر جعفر باقری نژاد، مهندس مریم میرزایی،
جلد ۲۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف این مقاله، تعیین مکان های بهینه جهت احداث ایستگاه های توزیع سوخت برای وسایل نقلیه شهری در شبکه های شامل مسیرها و تقاطع ها است. در مسئله مورد مطالعه، اولا نگرش به تقاضا و مکان تسهیل از حالت معمول مبتنی بر گره در شبکه، به حالت مبتنی بر یال در نظر گرفته شد . ثانیا محدودیت سرویس دهی توسط ایستگاه های سوخت به عنوان یک محدودیت صف ( درنظر گرفتن ازدحام ) در شبکه لحاظ گردید. در این پژوهش براساس دو مدل ریاضی ماکزیمم پوشش و مکان یابی جریان-سوخت، مدل ریاضی برای تعیین مکان های بهینه جهت احداث ایستگاه سوخت، ارائه شد. برای حل مدل، الگوریتم ابتکاری متناظر در قالب الگوریتم حریصانه توسعه یافته، طراحی و با نرم افزار" متلب " اجرا شدو به کمک نرم افزار " گمز" نیز قادر به تولید جواب بود. برای نشان دادن کارایی الگوریتم پیشنهادی به حل عددی مسئله با داده واقعی پرداخته شد. یافته ها حاکی از آنند که، جوابهای حاصل از نرم افزار گمز، دارای اختلاف کمی با جواب های حاصل از الگوریتم پیشنهادی است و مقایسه جواب های حاصل از روش دقیق " قواعد کاهش" با الگوریتم ابتکاری توسعه یافته پیشنهادی، نیز موید کارایی آن در یافتن مکان بهینه است


دکتر مهدی علینقیان،
جلد ۲۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله برای نخستین بار در ادبیات مکانیابی لجستیک امداد، رویکرد مدلسازی امکانی محدودیت شانس پایدار به کار گرفته‌شده‌است. در این رویکرد عدم‌قطعیت‌های عرضه و تقاضا و پارامترهای هزینه‌ای پس از وقوع حادثه به فرم ضرایب فازی ذوزنقه‌ای وارد مدل شده‌اند وبرای نخستین بار بحث مقاوم سازی مراکز توزیع امداد مطرح شده است.همچنین در ادامه به منظور حل این مدل چندهدفه غیرخطی مختلط عدد صحیح از رویکرد حلLp-metrics استفاده شده و با استفاده از تولید مسائل نمونه، مزیت این مدل پایدار نسبت به فرم قطعی آن در ۱۰ سناریوی مختلف وقوع حادثه برسی شده است. نتایج این بررسی در سناریوهای مختلف وقوع بحران، بیانگر عدم توانایی رویکرد قطعی در برآورده ساختن حداقل سطح استاندارد امدادرسانی مورد نظرسازمان متولی امداد، در اکثر سناریوها می‌باشد. اما رویکرد پایدار با وجود صرف هزینه‌های امدادی بالاتر، با ارائه برآورد مناسبی از هزینه‌های پس از بحران می‌تواند موجب افزایش قابلیت ‌اعتماد تصمیمات استراتژیک اتخاذ شده با این رویکرد مدلسازی بشود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق