۶ نتیجه برای Topsis
، ، ،
جلد ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۸۸ )
چکیده
فرایند مدیریت ریسک، دارای نقش مهمی در مدیریت پروژه میباشد و این در نتیجه پیچیدگی ناشی از علل فرصتها یا تهدیدها، و نتایج ناشی از نوع واکنش اتخاذ شده در صورت وقوع آنها میباشد این مقاله مدلی ارائه میدهد تا با استفاده از قابلیت روشهای استدلال مبتنی بر مورد و تصمیمگیری چند شاخصه، در برابر فرصتها و تهدیدهای به وقوع پیوسته در روند انجام پروژه، در مقایسه با سایر ابزارها و مدلها٬ پاسخی اثرگذار و کارا بهدست آید.
، ، ،
جلد ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
به علت اهمیت آنالیز ریسک فازی و کاربرد شباهت اعداد فازی در این زمینه، ایجاد روشی مناسب در یافتن شبیه ترین عدد فازی به عدد فازی مشخص اهمیت قابل توجهی پیدا کرده است. بدین منظور روش های مختلفی برای تعیین میزان شباهت فازی ابداع شد. در این تحقیق، در ابتدا با استفاده از روش تاپسیس روش جدیدی برای تعیین شباهت بین اعداد فازی ذوزنقهای عمومی ارائه شده است. این روش می تواند تعدادی از این روشهای مختلف را برای انتخاب شبیه ترین عدد فازی ترکیب نماید. در حقیقت برتری این روش در توانایی بکارگیری شاخصهای مختلف می باشد. سپس روش جدید برای اجرای یک الگوریتم آنالیز ریسک فازی جدید بکار گرفته می شود.
، ، ، ،
جلد ۲۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل چندهدفه برای مسأله تشکیل سلول تولیدی با در نظر گرفتن مسیرهای عملیاتی چندگانه و حداکثر بهرهگیری از ماشینها، ارائه میشود. سه هدف متعارض شامل: ۱) حداقل نمودن کل هزینههای حرکات بین سلولی، خرید ماشینها، عملیات و نگهداری و تعمیرات، ۲) حداکثر نمودن سطح بهرهگیری از ماشینها در سیستم تولیدی و ۳) حداقل نمودن انحراف میان سطوح بهرهگیری از سلولها (یعنی بالانس نمودن بارکاری بین سلولها) ارایه میشود. از آن جایی که مدل ریاضی پیشنهادی، جزء مدلهای ریاضی پیچیده است؛ یک الگوریتم جستجوی پراکنده چند هدفه برای به دست آوردن جوابهای موثر طراحی میشود. برای نشان دادن کارایی الگوریتم پیشنهادی، الگوریتم جستجوی پراکنده چند هدفه بر مبنای روش تاپسیس با الگوریتم NSGA-II که اخیراً مورد توجه قرار گرفته، بر روی مسایل نمونه مختلف و بر اساس شاخصهای اندازهگیری گوناگون، مقایسه میشود. نتایج محاسباتی، کارایی الگوریتم پیشنهادی را نسبت به الگوریتم ژنتیک نشان میدهد.
، ، ، ،
جلد ۲۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
وجود نظامهای دقیق، جامع و معتبر مدیریت عملکرد، بعنوان یکی از شاخصههای توسعه یافتگی سازمانها و جوامع، مرهون و نیازمند فراهم سازی زیر ساختها و الزامات ویژه ای است که خصوصا در سطح دستگاههای دولتی، ایجاد، حفظ و گسترش آنها محتاج برنامه ریزی، عزم و حمایتی گسترده میباشد. در این مقاله هدف استفاده از یک رویکرد تلفیقی از تحلیل سلسله مراتبی فازی و کارت امتیازی متوازن برای ارزیابی فضای کسب و کار صنعتی در ایران می باشد. در بخش نخست وضعیت موجود و مطلوب فضای کسب و کار در ایران بررسی و در ادامه نتایج مطالعات موسسه مطالعات اقتصادی براساس مدل کارت امتیازی متوازن در چهارجنبه؛ مالی، مشتری، فرآیندهای داخلی، و رشد و یادگیری دسته بندی و تحلیل میگردند. شا خص های استخراجی پس از تحلیل وضعیت موجود فضای کسب و کار ایران و چالش های پیش روی این بخش، با تحلیل فرآیند سلسله مراتبی فازی وزندار گردیده و متناسب با آنها راهبردهایی برای توانمندسازی بخش خصوصی با نظرخواهی از خبرگان طراحی و ۶۲ راهبرد کلان شناسایی و سپس جهت انتخاب موثرترین راهبردها از روش TOPSIS جهت اولویت بندی استفاده و با نظرخواهی در نهایت ۱۶ راهبردکلان انتخاب گردید. متناسب با راهبردهای فوق راهکارهای اجرایی و عملیاتی با مصاحبه با خبرگان و مطالعات کتابخانه ای استخراج و به علت حجم بالای این راهکارها جهت شناسایی موثرترین راهکارها، خبرگانی از سازمانهای توسعه ای وابسته به وزارت صنایع و معادن انتخاب (در مجموع ۳۰ نفر از هر سازمان ۵ نفر) و با طراحی پرسشنامههایی مهمترین راهکارها با بیشترین جامعه آماری و قابل اجرا که در مجموع ۶۴ راهکار کلان بوده، انتخاب گردید.
، ، ،
جلد ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
جهانی شدن، سازمان جهانی تجارت ( WTO ) ، صنعت ماشینسازی، اولویتبندی، Topsis ، فرآیند تحلیل سلسلهمراتبی ( AHP )، خوشهبندی |
پیوستن به سازمان جهانی تجارت ( WTO ) مهمترین بعد جهانی شدن است و باعث ایجاد تجارت آزاد میشود. تجارت آزاد در کنار تقویت زمینههای اقتصادی امکان تعطیلی صنایع و بیکاری گسترده را در بر دارد. بنابراین اصلیترین راهبرد کشورها حمایت از اولویتهای اقتصادی در مذاکرات پیوستن به WTO است. ایران در سال ۲۰۰۵ عضو WTO شده و در حال تعیین رژیم تجاری و برنامههای عملیاتی بر مبنای اولویتهای اقتصادی و صنعتی است. اولویتهای صنعتی بر اساس صنایع راهبردی تعیین میشوند که صنایع ماشینسازی با بالاترین ارزش افزوده در میان آنها نقشی اساسی دارند. مهمترین انگیزه و نوآوری این پژوهش، تعیین اولویتهای صنایع ماشینسازی است. تعیین اولویتهای یک صنعت تاکنون بر مبنای معیارهای تجاری و از طریق مدل مزیت رقابتی پورتر صورت گرفته است. نوآوری این پژوهش اولویتبندی با شاخصهای اقتصادی، اجتماعی، نیروی انسانی و زیستمحیطی است که جامع بودن آن نسبت مدلهای قبلی (مثل مدل پورتر) مزیت دارد. این پژوهش با مرور مطالعات موجود، برای اولین بار اولویتبندی با هدف پیوستن به WTO را انجام داده که با نظر خبرگان و با دو روش Topsis و AHP اجرا شده است. نتایج نهایی مقایسه شده و چهار خوشه تولیدی پیشرو، توسعهای، قابل بررسی و ضعیف به دست آمدهاند که مبنای برنامه پیوستن به WTO و اولویتبندی سایر صنایع راهبردی را فراهم خواهند کرد.
.
، ،
جلد ۲۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
مدلهای تصمیمگیری چندشاخصه که به انتخاب گزینه برتر از بین گزینههای موجود میپردازند، در مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی، نظامی و ... قابل استفادهاند. با توجه به اینکه طی سالهای اخیر مدلهای تصمیمگیری چندشاخصه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، در اکثر تحقیقات انجامشده، تصمیمگیریها فقط بر مبنای دادهها و شرایط موجود در یک دوره انجام شدهاند، در حالیکه اطلاعات شاخصها بهازای گزینههای مختلف در هر دوره زمانی لزوماً ثابت نیستند. از اینرو در این مقاله نحوه استفاده از مدل تصمیمگیری چندشاخصه TOPSIS بهصورت چنددورهای و با کمک معادلات رگرسیونی ارائه گردیده و مدل پیشنهادی بهعنوان یک مطالعهموردی در صنعت نساجی پیادهسازی میشود