۶ نتیجه برای پروفایل
عباس سقایی، ، مسرت نعمت، ،
جلد ۲۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
کاربرد روش های کنترل کیفیت آماری در بخش بهداشت و درمان، روز به روز در حال گسترش است. در کاربردهای متداول کنترل فرآیند آماری، کیفیت فرآیند یا محصول توسط رابطه بین دو یا چند متغیر بیان می شود. این دسته از مسائل در قالب مفهومی به نام "پروفایل" مورد بررسی قرار می گیرند و نقش مهمی در فرآیند کنترل آماری ایفا میکنند. با وجود استفاده موردی موفق از روش پایش پروفایل ها در صنعت، این روش تاکنون در بهداشت و درمان برای پایش بیماری ها مورد استفاده قرار نگرفته است. در این مقاله، پایش پروفایل، در دو فاز I و II ، بر روی تست عملکرد ریه یک بیمار انجام گرفت. از مدلهای پروفایل، رگرسیون چند جمله ای برای این مطالعه مناسب تشخیص داده شد و از بین روش های موجود در پایش پروفایل های چند جمله ای ، روش آماره F در فاز I، و روش چند جمله ای های متعامد در فاز II ، انتخاب شدند. اجرای یک مطالعه موردی واقعی نشان داد که این روش در بهبود بهداشت و درمان نیز مناسب و کارامد است.
رسول نورالسناء، حمیدرضا ایزدبخش،
جلد ۲۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
در بسیاری از فرآیندهای تولیدی و خدماتی، کیفیت محصول یا عملکرد فرآیند به کمک رابطه ای خطی یا غیرخطی، بین متغیر پاسخ و یک یا چند متغیر مستقل، بیان می گردد. به چنین روابطی در اصطلاح، پروفایل می گویند. متغیر پاسخ در رابطه پروفایل می تواند پیوسته یا گسسته باشد. تحقیقات نسبتاً گسترده ای تا بحال در رابطه با متغیرهای پاسخ پیوسته انجام شده ولی متغیرهای پاسخ گسسته کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که کاربردهای بالقوه ای وجود دارد که متغیر پاسخ با مدلهای رگرسیون لجستک رسته ای یا دودویی مدلسازی می شوند. متغیرهای پاسخ رسته ای کاربردهای متوعی به ویژه در صنعت خدمات دارند. در این مقاله ابتدا به منظور پایش پروفایل ها در فاز I، نمودارهای کنترل پیشنهادی برای پایش پروفایل هایی که دارای پاسخ چندرسته ای اسمی هستند توسعه داده شده اند. مدل مبنای پروفایل، رگرسیون لجستیک چندرسته ای اسمی در نظر گرفته شده است. عملکرد نمودارهای کنترل با استفاده از شبیه سازی و احتمال هشدار برای سناریوهای مختلف خارج از کنترل مقایسه شده اند.
عباس سقایی، سیدمحمدتقی فاطمی قمی، سعید جابری،
جلد ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
نمودارهای کنترل ابزاری قوی برای پایش فرایندها میباشند،طراحی نمودارهای کنترل معمولا از دو طریق آماری و اقتصادی انجام میگیرد.. گاهی یک رابطه بین یک متغیر پاسخ و یک یا چند متغیر مستقل که پروفایل نامیده میشود ،برای پایش فرایند تعریف میشود. با اینکه روشهای مختلفی برای پایش پروفایلها گفته شدهاست اما برای طراحی اقتصادی آنها راهکاری ارائه نشده است،طراحی اقتصادی پروفایل ها به دلیل تعدد نمودارهای مورد استفاده در اغلب روشهای پایش آن ودر نتیجه تعداد زیاد پارامترها و همچنین متفاوت بودن برخی از مفاهیمچشمگیر میگردد.در این مقاله برای یکی از روشهای پایش که از سه نمودار کنترل EWMA به صورت همزمان استفاده میکند،مبحث طراحی اقتصادی مطرح گردیده و تابع هزینه مدل شده، علاوه برآن متوسط طول دنباله با استفاده از روش زنجیره مارکوف توسعه داده شده است.در انتها یک مثال عددی بررسی شده و پس از حل با روش جست و جوی نلدر-مید ،پارامترهای بهینه محاسبه شدهاند.
پریا سلیمانی، رسول نورالسناء،
جلد ۲۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
در سالهای اخیر درکنار تکنیکهای کنترل کیفیت یک یا چند متغیره، پایش پروفایلها موردتوجه محققان وکاربران بسیاری قرارگرفتهاست. یک پروفایل رابطه بین متغیرپاسخ و متغیرمستقل است که در طول زمان کنترل میگردد. در بکارگیری روشهای پایش پروفایلها همواره فرضیاتی موردنظر قرار دارد، یکی از مهمترین این فرضیات استقلال باقیماندهها است، عدم برقراری این فرض برعملکرد بیشتر روشها به شدت اثرگذار است. محققان بسیاری سعی در رفع یا کاهش این اثرات داشتهاند. در این مقاله راهکاری جدید جهت پایش پروفایلهای خطی خودهمبسته در فاز۲ پیشنهادشدهاست و عملکرد آن به وسیله مطالعات شبیهسازی و شاخص متوسط طول دنبالهARL))، با روشهای مشابه ارائه شده، مقایسه گردیدهاست.
محمدرضا نباتچیان، دکتر حمید شهریاری، دکتر رسول شفائی،
جلد ۲۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
امروزه بررسی مشخصه های کیفی زمان محور در برخی حوزهها نظیر صنعت داروسازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. در زمینه مقایسه پروفایلهای آزمایشی با پروفایل مرجع روشهای متعددی مطرح گردیده است که پرکاربردترین آنها را می توان استفاده از شاخصهای f۱ و f۲ به عنوان معیارهایی برای سنجش میزان دوری و نزدیکی پروفایل مشاهده شده از پروفایل مرجع نام برد . در این مقاله روشی جهت تصمیم گیری در خصوص انتخاب پروفایل برتر از میان پروفایلهای ارائه شده برای یک مشخصه کیفی زمان محور ارائه می گردد . در این روش ضمن استفاده از شاخصهای عنوان شده ، معیارهای دیگری نظیر محدودیتهای اقتصادی نیز لحاظ گردیده و در بررسی پروفایلهای مشاهده شده از حذف اطلاعات نقاط خارج از محدوده مجاز به دلیل وجود رابطه تجمعی جلوگیری شده است . روش ارائه شده به کمک مثال عددی تشریح و ارزیابی می گردد . نتایج حاصل، نشان دهنده عملکرد منطقی تر روش پیشنهادی نسبت به روشهای موجود می باشد.
زسول نورالسناء، مهرداد نیکو،
جلد ۲۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در بسیاری از فرآیندهای تولیدی کیفیت یک محصول به وسیله رابطه غیر خطی بین متغیر پاسخ (ویژگی کیفیتی ) و متغیر مستقل بیان می شود . استفاده از رگرسیون غیر خطی در پایش پروفایل های غیر خطی در مقالات متعددی پیشنهادشده است ، که با دو ایراد مواجه است ، اول اینکه توزیع ضرایب رگرسیون در نمونه های کوچک مشخص نیست و دوم با افزایش پیچیدگی فرآیند ، تعداد پارامترهای رگرسیون افزایش و توان آزمون ودرنتیجه کارایی نمودارهای کنترل کاهش می یابد. در این مقاله از تبدیل موجک ها برای پایش پروفایل های غیر خطی در فاز II استفاده شده است .در تبدیل موجک ها دو پارامتر هموارسازی ، آستانه و سطح تجزیه شکل تابع رگرسیون را مشخص می کند . ابتدا روشی برای تعیین سطح تجزیه پیشنهاد شده و در سطح تجزیه مشخص شده میانگین و واریانس پروفایل پایش شده است . برای پایش تغییر پذیری درون پروفایل براساس دو آماره تخمین واریانس در تبدیل موجک ها، دو نمودار کنترل ناپارامتریک و پارامتریک ، معرفی شده و کارایی آن ها با استفاده از توان آزمون با هم مقایسه شده است. نمودار کنترل F/ T۲ نسب به median/T۲ از عملکرد بهتری در کشف شیفتهای مختلف در میانگین برخوردار است .در صورتیکه در شیفت های بسیارکوچک در واریانس F/ T۲ کارایی بهتر و با افزایش مقدار شیفت median/T۲ عملکرد بهتری را نشان میدهد.