۳ نتیجه برای خودهمبستگی
، ، ،
جلد ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده
یک فرض اساسی در کنترل فرآیند آماری و در تحلیل کارایی فرآیند، این است که مشاهدات گرفته از فرآیند مستقل باشند. هر چند بسیاری از فرآیندها درجه معینی از خود همبستگی را نشان میده ند، در این مقاله اثراتی که خود همبستگی روی واریانس فرآیند و ضریب کارایی ایجاد مینماید، مورد بحث واقع میشود و نشان داده میشود که وقتی خود همبستگی وجود دارد، برآورد واریانس نا اریب نیست. همچنین در این مقاله دو روش ساده برای محاسبه ضریب کارایی فرآیند توسعه داده شده است. روش اول بر اساس فرض زیرگروههای منطقی میانگین و تحلیل واریانس مذکور، بنا شدهاست. روش دوم براساس محاسبه ضریب کارایی فرآیند از طریق مدل اتورگرسیو ایجاد شده است.
نیما شریعتی، حمید شهریاری، رسول شفائی،
جلد ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
نمودارهای کنترل از جمله مهمترین ابزارهای کنترل آماری فرایندها میباشند. طراحی مناسب نمودارهای کنترل نیازمند برآورد مقادیر پارامترهای فرایند با استفاده از دادههای نمونهای است. برآوردگرهای کلاسیکِ پارامترها در مدلهایی با مشاهدات خودهمبسته، به انواع مختلف مشاهدات دورافتاده حساس بوده و حضور آنها منجر به برآوردهای اریب و تفسیرهای اشتباه در نمودارهای کنترل میشود. در روشهای معمول طراحی نمودارهای کنترل، عموماً از برآوردکنندههای کلاسیک برای برآورد پارامترهای فرایند استفاده میشود که تحت مفروضات خاصی قابل کاربرد بوده و برای فرایندهای آلوده نتایج نامطلوبی را به همراه خواهد داشت. این فرضیات شامل نرمال بودن و عدم آلودگی دادهها و نیز استقلال آنها در فرایند میباشد. در این مقاله از روشی تحت عنوان برآورد سریع فیلترشدهی استوارِ تکراری (IRFFT)که روشی مطلوب و غیرحساس به آلودگی است برای برآورد پارامترهای مدلهای اتورگرسیو و طراحی نمودارهای کنترل استوار برای مشاهدات خودهمبسته استفاده شدهاست. نمودار کنترل استوار IRFFT طراحیشده با نمودار کنترل برپایهی برآورد حداقل مربعات بر اساس یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی نمودارهای کنترل، متوسط طول دنباله و با دادههای شبیهسازی شده مقایسه شدهاست. نمودار کنترل پیشنهادی بر حسب تمامی معیارهای مورد بررسی، دارای خواص مطلوبی بوده و به راحتی قابل تعمیم به مشاهداتی با هر مدل سریزمانی میباشد.
پریا سلیمانی، رسول نورالسناء،
جلد ۲۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
در سالهای اخیر درکنار تکنیکهای کنترل کیفیت یک یا چند متغیره، پایش پروفایلها موردتوجه محققان وکاربران بسیاری قرارگرفتهاست. یک پروفایل رابطه بین متغیرپاسخ و متغیرمستقل است که در طول زمان کنترل میگردد. در بکارگیری روشهای پایش پروفایلها همواره فرضیاتی موردنظر قرار دارد، یکی از مهمترین این فرضیات استقلال باقیماندهها است، عدم برقراری این فرض برعملکرد بیشتر روشها به شدت اثرگذار است. محققان بسیاری سعی در رفع یا کاهش این اثرات داشتهاند. در این مقاله راهکاری جدید جهت پایش پروفایلهای خطی خودهمبسته در فاز۲ پیشنهادشدهاست و عملکرد آن به وسیله مطالعات شبیهسازی و شاخص متوسط طول دنبالهARL))، با روشهای مشابه ارائه شده، مقایسه گردیدهاست.