۴ نتیجه برای نعمت
عباس سقایی، ، مسرت نعمت، ،
جلد ۲۲، شماره ۱ - ( نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید ۱۳۹۰ )
چکیده
کاربرد روش های کنترل کیفیت آماری در بخش بهداشت و درمان، روز به روز در حال گسترش است. در کاربردهای متداول کنترل فرآیند آماری، کیفیت فرآیند یا محصول توسط رابطه بین دو یا چند متغیر بیان می شود. این دسته از مسائل در قالب مفهومی به نام "پروفایل" مورد بررسی قرار می گیرند و نقش مهمی در فرآیند کنترل آماری ایفا میکنند. با وجود استفاده موردی موفق از روش پایش پروفایل ها در صنعت، این روش تاکنون در بهداشت و درمان برای پایش بیماری ها مورد استفاده قرار نگرفته است. در این مقاله، پایش پروفایل، در دو فاز I و II ، بر روی تست عملکرد ریه یک بیمار انجام گرفت. از مدلهای پروفایل، رگرسیون چند جمله ای برای این مطالعه مناسب تشخیص داده شد و از بین روش های موجود در پایش پروفایل های چند جمله ای ، روش آماره F در فاز I، و روش چند جمله ای های متعامد در فاز II ، انتخاب شدند. اجرای یک مطالعه موردی واقعی نشان داد که این روش در بهبود بهداشت و درمان نیز مناسب و کارامد است.
مسرت نعمت، محمد علی صنیعی منفرد، محمد تقی تقوی فرد،
جلد ۲۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
به منظور تخمین کارآمد ارزش شرکت، در اختیار داشتن اطلاعات جامع درباره ارزش ویژه مشتریان ضروری است. فعالیت های شرکت در هر زمان، تنها بر مشتریان کنونی تاثیر نمی گذارد بلکه در توانایی تجدید قوا و جذب دوباره مشتریان در آینده نیز موثر است. در این مقاله ما تعداد مشتریان آتی را با توجه به مشتریان کنونی و بالقوه برآورد می کنیم؛ زیرا این مهم پیش نیازی بر تخمین صحیح ارزش ویژه مشتریان است. ما یک فرمول جدید بر اساس دو شاخص خرید اولیه و خرید مجدد مشتری، برای پیش بینی تعداد مشتریان در دوره های آتی ارائه می کنیم، مقادیر هر دو شاخص در دوره های آتی، توسط زنجیره های مارکف تخمین زده می شود تا در برآورد ارزش ویژه مشتری مورد استفاده قرار گیرند، این محاسبات به روش تخمین فاصله ای هوانگ (۲۰۰۹)، انجام می شود. نتایج به دست آمده از زنجیره های مارکف نشان داد که هر دو شاخص در طی سالهای آتی دارای روند کاهشی است که منجر به رکود در ارزش ویژه مشتریان و ارزش سازمان می شود. به کارگیری راهکارهای مناسب همچون بهبود کیفیت خدمات و پشتیبانی مشتریان در بالا بردن هر دو شاخص موثر خواهد بود.
مهدی حیدری، محمدرضا نعمت الهی، عطا الله طالعی زاده،
جلد ۲۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله یک مدل کنترل موجودی و سفارش اقتصادی بهینه کالاهای فسادپذیر زمانی که کمبود مجاز بوده و حالت پس افت می یابد ارائه می شود. همچنین امکان پرداخت هزینه کالاهای خریده شده توسط مشتری در زمانی دیرتر از زمان بازپرسازی (دریافت کالا) وجود دارد.یعنی فروشنده بواسطه ی اعتبار خریدار این اجازه را به اومی دهد تا هزینه ی خرید را با تاخیر پرداخت نماید.حداکثر مدت زمان این تاخیر در پرداخت از قبل توسط فروشنده تعیین شده و ثابت فرض شده است. سیستم موجودی تک کالایی، نرخ تقاضا و فساد ثابت بوده و مدت تحویل نیز صفر است. به کمک اثبات محدب بودن تابع هدف که کمینه سازی هزینه کل موجودی است، روش حل دقیقی برای تعیین جواب بهینه ارائه می شود و در ادامه نیز برای نشان دادن کارایی روش حل پیشنهادی دو مثال عددی ارائه شده و برای هر یک نیز آنالیز حساسیت ارائه شده است.
دکتر حمید سرخیل، دکتر نعمت الله خراسانی، آقای مهیار حبیبی راد،
جلد ۲۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
طرحهای ملّی و بین المللی مرتبط با مباحث انرژی و محیط زیست معمولاً به منظور ارائه راهکارهایی موثر برای صرفه جویی در مصرف منابع و همچنین کاهش میزان آلایندهها اجرا میشوند. در این راستا یکی از موارد با اهمیت، حفظ سطح تولید ناخالص داخلی و جلوگیری از اتلاف بهرهوری می باشد. در این تحقیق، با استفاده از تکنیکهای ورودی تحلیل پوششی دادهها و همچنین با در نظر گرفتن خروجی نامطلوب در مدلهای کارایی پیشنهادی، در دو طرح بزرگ محیط زیستی اجرا شده در ایران، بهرهوری و امکان کاهش مصرف از منابع مورد بررسی قرار گرفته و مولفههای شاخص بهرهوری مالمکوئیست، مشتمل بر مقادیر خالص فنّی، مقیاس و فن آوری کارایی محاسبه شده است. به طوریکه در این تحقیق با بررسی های انجام شده بر روی طرح هدفمندی یارانههای انرژی ایران و با توجه به میزان آلاینده CO۲ ناشی از مصرف سوختهای فرآوردههای عمده نفتی و گاز طبیعی، رشد بهرهوری محیط زیستی از جنبه فنّی حدود ۵۶/۷ درصد محاسبه شده است. در صورتیکه از جنبه بررسی های فن آوری حدود ۵۸/۱۱ درصد با کاهش روبرو بوده است. نتایج نشان میدهد که بدون کاهش در میزان تولیدات و خدمات، امکان کاهش در میزان مصرف انواع سوخت و در نتیجه کاهش در میزان آلایندههایی نظیر CO۲ ناشی از مصرف میسر نمی باشد. نتایج تحقیق بهرهوری بر روی طرح تصفیه فاضلاب کلانشهر تهران، میزان بهبود از نظر فنّی به حدود ۸۰/۱ درصد را نشان می دهد. همچنین استفاده از طرحها و فن آوریهای جدید، حدود ۳۲/۱۲ درصد سبب بهبود از نظر فن آوری به همراه داشته است. نتایج نشان میدهد که بدون کاهش در تولیدات و خدمات مربوط به کلانشهر تهران، امکان صرفه جویی در برداشت از منابع آب تنها به میزان ۲/۲ درصد امکان پذیر میباشد.