جلد 19، شماره 3 - ( نشریه بین المللی علوم مهندسی 1387 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 138-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7619 مشاهده)

روش معمول جهت نمایش نتایج آزمونهای فراصوتی نمایش روبش A (A-Scan) می‌باشد که در آن امواج بازتابیده از عیوب و بازتابنده‌ها به صورت پژواکهایی نشان داده می‌شوند. تفسیر سیگنالهای روبش A دشوار است و نیاز به مهارت و تجربه دارد. علاوه بر نمایش روبش A روشهای دیگری نیز برای ارائه نتایج بازرسی‌های غیرمخرب فراصوتی وجود دارد که یکی از معروفترین آنها نمایش روبش B است. در این روش ناپیوستگیهای موجود در قطعه به صورت یک تصویر جانبی از قطعه تحت آزمایش نمایش داده می‌شوند. با استفاده از این روش تشخیص ناپیوستگیها و اندازه‌گیری عمق آنها با دقت بالایی قابل انجام است. برای بدست آوردن تصاویر روبش B علاوه بر مبدل آنالوگ به دیجیتال نیاز به وسیله‌ای به نام روبشگر(Scanner) می‌باشد. در این پژوهش ضمن تشریح نحوه تولید تصاویر روبشB، مراحل طراحی و ساخت یک روبشگر با کنترل کامپیوتری برای انجام عملیات بازرسی تشریح می‌گردد. آزمایشات انجام شده کارایی مطلوب روبشگر و نرم‌افزار تهیه شده را جهت ردیابی ناپیوستگیهای موجود در قطعه و تشخیص عمق و اندازه آنها تایید می‌نماید.

متن کامل [PDF 364 kb]   (2228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1388/2/5 | انتشار: 1387/6/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.