جلد 19، شماره 6 - ( 11-1387 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8225 مشاهده)

  توجه به مفهوم قلمرو در طراحی مسکونی، ساماندهی محیط مصنوع را مطابق با نیازهای اساسی اعضای خانواده در پی خواهد داشت. در شرح مقاله به منظور شناخت ویژگی­های فرهنگی خانواده و قلمروهای ذهنی به شناخت عملکردهای خاص هر خانواده در انواع مختلف فضاها پرداخته می­شود. سپس در پدیده مجاورت دو قلمرو فضایی، تأثیرات حواس بینایی، بویایی و شنوایی انسان در هر قلمرو بر قلمرو دیگر مورد بررسی قرار می­گیرد. با شناسایی جایگاه قرارگیری فعالیت­های روزانه اعضای خانواده در طیف تشعشعات دریافتی و ارسالی هریک از حواس تأثیرات متقابل هر دو قلمرو فضایی به منظور "انتقال تشعشع" و یا "پذیرش تشعشع" هریک از حواس، تعیین می­شود. برای دستیابی به میزان استقلال موردنیاز هر قلمرو، با تعیین میزان تأثیرات مجاز در همجواری دو قلمرو، محدوده مناسب که مبین میزان تعدیل در جهت سازگارسازی همجواری دو قلمرو و تأمین استقلال مطلوب است، مشخص می­شود. این محدوده که به صورت بازه­ای در طیف هریک از حواس تعیین می­شود، در تناظری دیگر به طور نسبی بیانگر طیف مفاصل مورد نیاز در لایه­های مختلف ارزشی است.

  بنابراین نمودارهای بدست آمده در مورد هر یک از حواس بیانگر طیف مفاصل پاسخگو است که در فرآیند سازگارسازی دو قلمرو فضایی همجوار مؤثرند. با توجه به تعداد طیف­های پاسخگو و ارزش جداسازی (فصل) آنها، "ظرفیت همجواری" دو فضا سنجیده می­شود. با این روش می­توان به طور نسبی طیف مفاصل خطی، سطحی و یا فضایی قابل قبول را در همجواری دو فضا به منظور رسیدن به استقلال مطلوب شناسایی کرد.

 

متن کامل [PDF 467 kb]   (2546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1389/4/8 | انتشار: 1387/10/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.