جلد 19، شماره 6 - ( 11-1387 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafieian M, Asgary A, Asgarizade Z. ASSESSING THE VALUE OF ENVIRONMENTAL ATTRIBUTES AFFECTING HOUSEHOLDS’ HOUSING CHOICES USING A CHOICE EXPERIMENT METHOD IN NAVAB NEIGHBOURHOOD. Journal title 2009; 19 (6) :13-22
URL: http://ijiepm.iust.ac.ir/article-1-259-fa.html
سنجش ارزش‌های محیطی تاثیرگذار در انتخاب واحدهای مسکونی ساکنین نواب با استفاده از روش انتخاب تجربی. عنوان نشریه. 1387; 19 (6) :13-22

URL: http://ijiepm.iust.ac.ir/article-1-259-fa.html


چکیده:   (9853 مشاهده)

  یکی از تکنیک ‌ های رایج جهت سنجش ارزش‌های محیطی، استفاده از روش انتخاب تجربی ( CEM ) است. این تکنیک به ما این اجازه را می‌دهد که ارزش‌های مورد نظر در خصوص کالاهای ارزشی مختلف را با استفاده از مدل لوجیک چند انتخابه با لحاظ کردن میزان اهمیتی که ساکنین نواحی سکونتی برای هر یک از ارزش‌ها و کیفیت‌های محیطی قائل می‌شوند محاسبه نماییم . رویکرد انتخاب تجربی برای سنجش ارزش محیطی مورد نظر ساکنین محله نواب در شهر تهران انجام گرفت. هدف اصلی در این تحقیق سنجش میزان اهمیتی بود که ساکنین برای هر یک از ارزش‌های محیطی قائل می‌شوند. نحوه کمی کردن این منافع در میان ساکنین محدوده سکونتی نواب با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه رودررو با استفاده از روش انتخاب تجربی ( CE ) بر روی 201 نمونه انتخاب شده انجام شد. داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS و Statgraph مورد تحلیل قرار گرفتند. با توجه به مدل پایه نظری و سنجش روایی مدل 7 ارزش شامل آلودگی محیطی، دسترسی، امنیت، اجتماعی بودن، تسهیلات محله و تسهیلات واحد مسکونی در مدل وارد و مورد سنجش قرار گرفت.

نتایج نشان داد که به جز متغیر ارزش تسهیلات واحد مسکونی، سایر متغیرهای ارزشی، رابطه بالایی را در نظر ساکنین برای انتخاب واحد مسکونی و ارزش­های محیطی مترتب بر آن نداشته‌اند. متغیر ارزشی آلودگی هوا بالاترین ارزش اجتماعی را از منظر ساکنین (با عدد56/1) برای انتخاب واحد مسکونی و پرداخت هزینه بیشتر برای بهبود ارزش­های محیطی موثر بر آن داشته و سایر متغیرهای ارزشی به ترتیب شامل اجتماعی بودن محیط سکونت، امنیت، تسیلات محله، دسترسی و در نهایت تسهیلات واحد مسکونی در شرایط برابری بودند. تحقیق نشان داد که روش انتخاب تجربی( CEM ) بدلیل اینکه روشی منعطف و موثر در سنجش اثرات هزینه‌ای تصمیمات می­باشد، بویژه در مواقعی که ارزش‌های متعدد مورد سنجش و قضاوت قرار می‌گیرند روشی کارآمد و قابل تعمیم در حوزه مطالعات شهری برای درک ارزش­های محیطی حاکم بر تصمیمات می­باشد .

متن کامل [PDF 257 kb]   (2814 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1389/4/8 | انتشار: 1387/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق