جلد 19، شماره 2 - ( نشریه بین المللی علوم مهندسی 1387 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 88-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9507 مشاهده)

     در این مقاله به برآورد خطر زمینلرزه در استان مرکزی پرداخته شده است. برای رسیدن به این هدف ابتدا زمینلرزه­های مهمی که در گذشته در استان مرکزی و یا پیرامون آن روی داده اند مورد بررسی قرار گرفته و پیشینه شتاب ناشی از آن در این استان برآورده شده است. از سوی دیگر گسل­های مهم استان و پیرامون آن شناسایی شده و زمینلرزه­های منتسب به آنها شناسایی و با تلفیق داده­های زمینلرزه­ای و گسل­ها نقشه لرزه­زمین ساختی استان با مقیاس 000/250 :1 تهیه شده، سرانجام مدل ریاضی چشمه­های لرزه زا تهیه شد. برای برآورد ویژگی­های لرزه خیزی هر یک از چشمه­های لرزه زا از تکنیک­های متفاوتی استفاده شد که مهمترین آن تکنیک Time Normalization است. با این تکنیک می­توان تا حد چشمگیری نبود داده­های کوچک و متوسط را در دوره­های طولانی برطرف نمود [1]. پس از تعیین مدل ریاضی چشمه­های لرزه­زا و ویژگی­های لرزه­خیزی هر یک از چشمه ها و گزینش پیوندهای کاهیدگی مناسب، آنالیز خطر زمینلرزه برای شبکه نقاطی با فواصل 1/0 ´ 1/0 درجه انجام و نقشه­های هم شتاب برای دوره­های بازگشت مختلف تهیه شده است. بررسی نقشه­های هم شتاب تهیه شده نشان می­دهد که خطر نسبی زمینلرزه در بخش­های مختلف استان متفاوت است. بگونه­ای که بخش شمالی استان از دیدگاه زمینلرزه در پهنه با خطر نسبی بالا قرار گرفته و بخش­های مرکزی بویژه باختر شهر اراک به نسبت آرام­تر از بقیه مناطق استان است [2].

 

متن کامل [PDF 600 kb]   (2119 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1388/2/5 | انتشار: 1387/3/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.